Artykuły
- Obniżenie ryzyka otyłośći, cukrzycy i chorób serca.
- Program
- Rower dla kręgosłupa
- Stanie i siedzenie jest sztuką
- Wysiłek a hipoglikemia
- Bezpieczne podróżowanie
- Czynny wypoczynek
- Bezsenność
- Czy warto badać układ kostny?
- Co należy zrobić przed pierwszą wizytą?
- Nie dźwigaj!
- Prawidłowe obuwie
- Profilaktyka stawu barkowego
- Jaką oliwę z oliwek należy kupować?
- Profilaktyka stawu biodrowego
- Nasz Przepis kulinarny, zdrowe Oliwki
- Ocena wpływu biologicznego sprzężenia zwrotnegona sprawność chodu chorych po udarze mózgu
Nasz Przepis kulinarny, zdrowe Oliwki
Składniki:
1.Słoik czarnych oliwek
2.Dwa ząbki czosnku
3.Zioła prowansalskie (Plaska łyżeczka do herbaty)
4.Pieprz i Sól do smaku.
5. Oliwa z oliwek ( pierwsze tłoczenie, ciemna butelka, nie toczona mechaniecznie).
Przepis:
Oliwki wyjmujemy ze słoika i wkladamy do małego garnka i polewamy oliwą z oliwek.
Następnie posypujemy posiekanym czosnkiem i ziołami prowansalskimi, doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Mieszamy,przykrywamy garnek i wkładamy do lodówki na noc.
Możemy podawać z serem Feta i pomidorami.
Smacznego.